Kanadan ilvesellä on käpälät ihmisen käsien kokoisia

Kanadan ilves voi jopa muistuttaa kotikissaa, mutta yhtäläisyydet ovat vain ulkonäöltään. Kissan asuu Pohjois-Amerikan metsissä lähellä arktista ja voi olla käpälät ihmisen käden kokoisia!

Niiden tassut ovat luonnollisesti sopeutuneet kylmään säähän ja maan peittävään lumiin. Sen vartalo ja häntä eivät ole suuria, mutta pitkät jalat ja vaikuttavat tassut auttavat liikkumista, mikä helpottaa liikkumista ja pitoa.

(Lähde: bigrunwolfranch)

Kanadan ilves

Bobcats ovat alueellisia eläimiä, jotka asuvat kylmän ilmaston metsissä. Sen elinympäristö ulottuu Alaskasta Kanadaan ja ulottuu joihinkin Yhdysvaltojen pohjoisiin osiin. Kanadalaisen ilvesten sieppaaminen kotona on yleensä melko vaikeaa. Eläimet tunnetaan harkinnan mukaan, ja kohtaukset ihmisten kanssa ovat melko harvinaisia.

Uteliaisuus eläimestä on sen kyky tuottaa erilaisia ​​ominaisääniä, etenkin parittelukaudella ja alueellisten taistelujen aikana.

(Lähde: Mökki-elämä / Lisääntyminen)

ruoka

Heidän ruoka perustuu pieniin jyrsijöihin, jäniin ja lintuihin. Kanadan ilves metsästää yleensä yöllä, ja sillä on tapana jättää saaliinsa jäänteitä. Tarvittaessa eläin "pitää" teurastetun saaliin lumessa ja palaa kuluttamaan loput myöhemmin. Koska ilves ei ole kovin nopea, ilves käyttää sitä metsästystaktiikkana piilottaakseen ja odottaakseen saaliinsa olevan tarpeeksi lähellä hyökkäystä.

Lajin säilyttäminen

Onneksi laji ei ole uhanalainen Kanadassa. Alueen menetys ja turkikaupan metsästys ovat kuitenkin vähentäneet Kanadan ilvesten määrää, etenkin Yhdysvalloissa. Lisäksi elinympäristön kylmän luonteen vuoksi ilmastonmuutos voi vaikuttaa lajeihin tulevaisuudessa. Viime vuosina on syntynyt järjestöjä, jotka ovat huolissaan eläinten määrän laskusta pyrkiessään palauttamaan populaation.