”Virtuaalihautausmaat”: Mitä tapahtuu kuolleiden profiileille?

Tänä vuonna Facebook saavutti historiallisen virstanpylvään: miljardi käyttäjää pääsi maailman suurimpaan sosiaaliseen verkostoon vain yhdessä päivässä. Facebook-luoja Mark Zuckerberg kertoi myös muistoviestissä, että joka seitsemäs planeetan ihmistä käyttää sosiaalista verkostoa.

Siellä paljastetaan kaikenlaisia ​​henkilökohtaisia ​​tietoja: nimi, kaupunki, siviilisääty, työpaikat ja yhteyshenkilöt sekä monet valokuvat. Sosiaaliset verkostot paljastavat käyttäjiensä elämän niille, jotka etsivät, ilman merkittäviä yksityisyyden ja turvallisuuden huolenaiheita. Mutta entä kuolleiden ”online-elämästä”?

YK: n mukaan maailmassa arvioidaan kuolevan 102 ihmistä minuutissa. Toisin sanoen, päivässä on 146 880 ihmistä. Jos oletetaan, että 30% maailman väestöstä käyttää muun muassa sosiaalisia verkostoja, kuten Facebook ja Twitter, meillä on joka päivä 45 532 profiilia kuollut käyttäjä.

Se on muistojen virtuaalinen hautausmaa, jonka monet ihmiset mieluummin jättävät taakse, sillä syntymäpäiväilmoituksen saaminen kuolleelta perheenjäseneltä tai tapaaminen heidän valokuvistaan ​​voi tuoda esiin negatiivisia tunteita.

Mitä tehdä, kun joku läheinen kuolee

Jos haluat olla turvassa, voit jättää kaikki kirjautumistunnuksesi ja salasanasi luotettavan henkilön kanssa. Muussa tapauksessa sinun on tarkistettava kunkin sosiaalisen verkon tarjoamat vaihtoehdot. Jos joudut poistamaan käytöstä kuolleen henkilön sosiaaliset verkostot, tee se seuraavasti:

Facebook

Facebookissa sinun on täytettävä lomake ja lähetettävä todisteet kuolemasta, kuten kuolematiedot tai uutisraportti. Vaihtoehtoja on kaksi: Voit pyytää profiilin poistamista tai muistamista.

Jos valitset muistomerkin, Facebook-ohjekeskus näyttää muutokset, jotka tapahtuvat profiilillesi:

  • Sanat ”Muistoksi” ilmestyvät henkilön nimen viereen hänen profiilissaan;
  • Tilisi tietosuoja-asetuksista riippuen ystävät voivat jakaa muistoja muistomerkin aikajanalla;
  • Sisältö, jonka henkilö jakoi (esimerkiksi valokuvat ja viestit), pysyy Facebookissa ja näkyy yleisölle, jonka kanssa se jaettiin;
  • Muistomerkillä käännettyjä profiileja ei näytetä julkisissa tiloissa, kuten syntymäpäivinä ehdotetut ihmiset, joita saatat tuntea, ja muistutuksia ilmoituksista;
  • Kukaan henkilö ei saa kirjoittaa muistotilaa;
  • Muistomerkkejä, joilla ei ole perijäyhteyttä, ei voi muuttaa;
  • Ryhmät, joissa järjestelmänvalvojan tili muistetaan, voivat valita uuden järjestelmänvalvojan;
  • Yhden järjestelmänvalvojan, jonka tili muistetaan, sivut poistetaan Facebookista, jos vastaanotetaan kelvollinen pyyntö;

Instagram

Instagram tarjoaa myös kaksi vaihtoehtoa, pienellä erolla: kuka tahansa voi ilmoittaa käyttäjän kuolemasta ja muuttaa profiilin muistoksi. Vain suorat sukulaiset voivat kuitenkin pyytää tilin poistamista.

viserrys

Toisin kuin aiemmissa tapauksissa, Twitter vaatii kuolematietojen lisäksi kopion profiilin poistamista pyytäneen henkilön henkilöllisyydestä.

Google-palvelut

Sinun on lähetettävä kuolemaan liittyvät asiakirjat, jotta voit poistaa sähköposteja, tilejä YouTubesta, Google+: sta tai muusta yrityspalvelusta. Sivusto tekee kuitenkin selväksi, että vaadittujen asiakirjojen toimittaminen ei takaa, että Google pystyy auttamaan.