Jotkut tosiasiat, joita et ehkä tiedä olympialaisista [video]

Talviolympialaiset alkavat tänään, ja AsapSCIENCE YouTube Channel on luonut erityisen videon, joka näyttää joitain uteliaisuuksia sekä perinteisten että talviolympialaisten mitaleista ja voittajista.

Tiesitkö esimerkiksi, että kultamitali on todella hopea? Se erottaa toisen mitalin siitä, että ensimmäinen kylvytetään vähintään kuudessa grammassa puhdasta kultaa. Itse asiassa viimeinen kiinteä kultamitali myönnettiin vuonna 1912. Jo nykyinen pronssimitali on valmistettu metalliseoksesta, joka koostuu pääasiassa kuparista ja jonka arvo on vain neljä dollaria.

Katso englanninkielinen video, jossa on enemmän tämänkaltaisia ​​uteliaisuuksia.

Toinen mielenkiintoinen tosiasia on, että tänä vuonna Venäjän talviolympialaisissa kuka tahansa, joka sijoittuu ensimmäiselle sijalle helmikuun 15. kilpailuissa, voittaa kosmisen kultamitalin! Se on totta! Jokaisessa mitalissa on fragmentti meteoriitista, joka iski maahan tarkalleen vuosi sitten Tšeljabinskissa.

Mutta tiesitkö, että aina ensimmäiset sijat eivät saaneet kultamitalia? Ensimmäisissä nykyaikaisissa Ateenan olympialaisissa vuonna 1896 ensimmäisen sijan voittajat saivat hopeamitalit yhdessä oliivipuun kanssa. Jo kakkosija voitti pronssimitalin, ja kolmas sija ei saanut mitään muuta kuin onnittelut.

Toinen uteliaisuus on Kiinasta, joka ei myöskään saanut pitkään aikaan mitään olympialaisista, ja sen ensimmäinen olympiamitali tuli vuonna 1984.

Doping ja tilastot

AsapSCIENCE-video selittää myös sanan kuntosali alkuperä, joka tulee kreikan kielellä "gymnos", joka tarkoittaa "alaston". Joten vanhoissa peleissä kreikkalaiset kilpailivat täysin alasti - vain kuvitella!

Ensimmäiset viralliset talviolympialaiset pidettiin Chamonixissa, Ranskassa, vuonna 1924. Vuoden 1936 painoksessa pelit lähetettiin ensimmäisen kerran televisiossa. Pelit, jotka pidettiin Berliinissä, Saksassa natsivallan aikana, näytettiin melko utuisina mustavalkoisina kuvina, mutta ne olivat kerran onnistuneet korvaamaan tavanomaisen radiopeiton.

Video kertoo myös, mikä nuorin ja vanhin voittaja on koskaan voittanut olympialaisten kilpailun. Nuorempi oli Dimitrios Lewd Russ, joka sai pronssimitalin kymmenvuotiaassa voimistelussa. Vanhin oli Oscar Swan, joka voitti hopeamitalin ammuntassa 72-vuotiaana.

Lumilautailu debytoi olympialaisissa vuoden 1998 Nagano-kisoissa, ja dopingin käytöstä keskusteltiin kanadalaisen Ross Rebagliatin kanssa, joka voitti kultamitalin, mutta hävisi sen seuraavana päivänä, koska todettiin todisteita siitä, että THC veressäsi. Tällä hetkellä Ross on edelleen "sivuliikkeessä" ja sillä on marihuanan lääketieteelliseen käyttöön tarkoitettu yritys, nimeltään Ross's Gold.

Viimeinkin video osoittaa olympiavärien merkityksen. Valkoisella taustalla olevat viisi toisiinsa liitettyä rengasta, joiden värit ovat sininen, keltainen, musta, vihreä ja punainen, edustavat viiden maanosan liittoa.