20 mielenkiintoista tosiastoa, joita et ehkä tiedä norsuista

Paksu, isoilla korvilla ja valtava tavaratila. Hindujumalasta Disney-elokuvateemoon elefantti on läsnä mielikuvituksessamme, mutta et ehkä tiedä kuinka kauan esimerkiksi näiden eläinten raskaus kestää. Ja kuinka he nukkuvat?

Maapallon suurimmista nisäkkäistä ei vaikuta pelkästään koko ja vaikuttava muisti, vaan myös sosiaaliset tottumukset. Hanki tosiasia norsuista ja jos tiedät jonkun uteliaisuuden näistä söpöistä eläimistä, muista kommentoida.

1 Maailmassa on 3 elefanttilajia. Aasialainen, Afrikan sademetsä ( Loxodonta cyclotis) ja Afrikan Savannah ( Loxodonta africana).

2. Afrikkalaiset lajit ovat 2, 5 - 4 metriä ja painavat 2, 2 - 6, 3 tonnia. Jo aasialainen on 2–3 metriä ja ajattelee 2–5 tonnia. Vauvat ovat jo syntyneet noin 90 kg.

3. Kaikkien aikojen suurin elefantti painoi noin 10 tonnia ja oli 3, 96 metriä pitkä.

4. Elefantin korvat hajottavat lämpöä. Pienten suonien peittämällä ne helpottavat lämmön leviämistä, mikä ylläpitää eläimen kehon lämpötilaa.

5. Elefantit todella rakastavat vettä ja haluavat uida niiden arkkujensa kanssa.

6. Vastoin sarjakuvia, maapähkinät eivät ole osa päivittäistä ruokavaliota. Itse asiassa he eivät edes näytä pitävän maapähkinöistä kovinkaan paljon.

7. Aikuiset norsut voivat syödä jopa 136 kg ruokaa päivässä.

8. Elefantin raskaus on pisin planeetalla. Raskaus kestää noin 22 kuukautta. Yleensä he synnyttävät vain yhden vauvan kerrallaan.

9. Elefantit voivat kuulla heidän äänensä jopa 8 km: n päässä.

10. Eläimen iho on niin herkkä, että se voi tuntea kärpäsen laskeutuessa vartaloonsa.

11. Elefantit ovat yksi harvoista eläimistä, jotka tunnistavat toisensa peilissä, sekä delfiinit, orkat, haamut, jotkut apinalajit ja tietysti ihmiset.

12. Elefantit nukkuvat seisoessaan tai makaaessaan sivuillaan. He viettävät 3–6 tuntia päivästä nukkumalla.

13. Tavaratilassa on noin 100 000 erilaista lihasta.

14. Elefantit suojaavat itseään hiekalla tai mudalla auringonpolttamisen välttämiseksi.

15. He pelkää mehiläisiä ja tekevät tietyn äänen huomaaessaan parven olemassaolon.

16. Naaraat asuvat noin 10 eläimen ryhmissä. Kaikkia johtaa matriarkka, yleensä vanhin. Urokset lähtevät naaraista saavuttaessaan murrosiän noin 12-vuotiaina ja pysyvät nuorisoryhmissä, kunnes he saavuttavat kypsyyden ja ovat valmiita aloittamaan omansa.

17. Norsuilla on 24 hammasta elinaikanaan, mutta kussakin pureskelussa käytetään vain neljää etummaista. Käytettyään heidät korvataan takaapäin vahvemmilla. Tämä vaihto tapahtuu noin 6 kertaa eläimen elämässä. Kun kaikki hampaat ovat kuluneet, yksinäiset norsut nälkivät yleensä kuoleman. Muut paketin jäsenet auttavat ryhmän jäseniä.

18. Kuvittele vain kuinka norsun seksi on: norsu seksi kestää noin minuutin. Yhdynnän jälkeen he vaihtavat hyväilemiä ja uros pysyy naisen kanssa muutaman päivän.

19. Elefantit elävät noin 70 vuotta.

20. Kun ryhmän jäsen kuolee, he myös surravat ja heillä on oma rituaalinsa, joka sisältää kuolleen ruumiin peittämisen.